Ej hittat - coop.se

· 330 ord · 2 minut(er) att läsa

Nu har Stationsvakts inlägg om Coops töntiga länkpolicy följts upp av en rad bloggar ( Beta Alfa, Researcher, Fredrik Wackå) men när det nu uppnått den kritiska massan kan jag inte låta bli att hänga med i bloggdrevet.

Nu är det inte Coops länkpolicy som får mig att låta bli att länka utan deras fula URL-er. Smaka på den här:

http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=197&sSideNavn=Regler+f%F6r+l%E4nkning

Includefiles, finns det excludefiler också? ALL CAPS KAN OCKSÅ VARA ROLIGT ATT HA. Sedan ett ASP-skript med ett namn som beskriver vad ungefär alla ASP-skript gör. Og siden nogle danske ord. Följt av en parameter med själva sidnamnet.

Kanske är det inte ett sätt att styra vad som skrivs om Coop utan att dölja det faktum att de gjort ett dåligt val av CMS?

Låt mig avsluta med att citera mig själv:

I kommentar till Beta Alfas inlägg:

Har Coop någon god renommé som man kan skada då? Jag blir alltid lika bedrövad när jag besöker min konsumbutik. Från att profilera sig som medlemsägt och med vettiga priser gick man till att vara mer miljömedvetet och exklusivt till att i samband med samgåendet med danska och norska kooperationen hamnat i ett konstigt mellanläge. Varje gång jag lämnar affären med något billigt, illaluktande, danskproducerat schampo eller billiga, illasmakande, danskproducerade bakeoffciabattor känner jag smutsig. Jag har i protest slarvat bort mitt Medmerakort också. Kanske borde jag låta bli att skaffa ett nytt med eget valt motiv.

I kommentar till Fredrik Wackås inlägg:

Efter att jag läste Stationsvakts inlägg igår hade jag vissa planer på att länka till någon riktigt pinsam sida på Coops webbplats och göra det med en text i Wingdings. Nu finns i och för sig nofollow-attributet som ska göra att sidan inte får någon extra Pagerank men jag har också varit inne på att googlebomba Coop med något lämpligt epitet.

Uppdatering 31/10 0.24: Coop har nu uppdaterat sin länkpolicy efter en direkt fråga från bloggen Fyra nyanser av brunt. URL-en är fortfarande lika illa, dock.

*[CMS]:Content Management System