Korttrick eller trickkort?

· 195 ord · 1 minut(er) att läsa

Om man tar upp det där med astronauten och att han inte innebär någon större milstolpe är det nog risk att upprepa vad många redan sagt. Att Sverige insats i rymdutforskningen är större inom tekniska system och satelliter än att bidra med astronauter verkar glömmas bort, liksom alla andra astronauter med på samma rymdfärja.

Men visst är det lite intressant att man inte kommit särskilt långt sedan 1970-talets rymdfärja. Det är ju rymdtekniken som ska ge spinoffer i vardagen med teflonpannor (som ju nuförtiden påstås vara hälsovådliga) och pennor som kan skriva upp-och-ner. Istället får utvecklingen ske på hemmaplan.

Den senaste aha-upplevelsen när det gäller utvecklingen fick jag när jag åkte spårvagn i lördags. Eftersom mitt periodkort hade gått ut i fredags och jag inte hade pengar på mig så var jag först lite orolig om jag skulle lyckas ta mig till stan i tid. Sedan kom jag på att jag hade ett värdekort på mig.

Här är grejen: det var ett värdekort för Skånetrafiken och jag använde det i en spårvagn som kördes för Östgötatrafiken! Det känns faktiskt lite overkligt att det går med tanke på hur mycket strul man annars förknippar med kollektivtrafiken.