Sommarledighet

· 184 ord · 1 minut(er) att läsa

När jag kom hem nu ikväll låg en räkning från Titeldata. Jag kommer fortfarande ihåg det prenumerationsnummer jag hade för femton år sedan men denna gång fick jag ett nytt prenumerationsnummer.

Denna gång rörde det sig om tidskriften Språktidningen som jag tecknade prenumeration på med start på det andra numret innan jag ens sett det första. I morse hittade jag till slut ett exemplar av det första numret.

Jag gillade den gamla Språkvård. Särskilt minns jag en artikel av Birgitta Lindgren som ifrågasätter varför man inte skulle kunna skriva samma konsonant tre gånger i rad (som i ägggula).

omslaget av nya Språktidningen hittar man förutsägbart nog en bild på Fredrik Lindström men mest centralt förekommer en kvinna som gör en Q-powgest ( större bild, Paul McCartney gör en Q-pow).

På fyra sidor (66–69) lyckas man på alla fem bilder få in åtminstone en bärbar per bild. Erik Stattin kantas dessutom av en Apple TV.

Det är tråkigt när man i en tidskrift som denna se Internet skrivas med gemen i början. Detta trots att det handlar om Internet som ett, unikt, världsomspännande datanät.