8–22 mejl om dagen

· 214 ord · 2 minut(er) att läsa

För en månad sedan skrev jag om hyperlokalt och om att prenumerera på saker som ligger i min närhet. Jag har fortfarande inte hittat någon tjänst som använder sig av geokodning (inte för att jag letat aktivt) men jag provade att lägga in Frösunda som sökord i PSSpy. (Hade inte Newsdesk haft en begränsning på antalet bevakningar av sökord hade jag lagt till det där istället.)

PSSpy fungerar väl okej, men jag gillar inte att bli störd när det inte hänt något.

[caption id="" align=“alignnone” width=“460” caption=“E-post från PSSpy som meddelar att inga artiklar hittades idag”]

E-post från PSSpy som meddelar att inga artiklar hittades idag

[/caption]

Sådana mejl tar ju min tid i onödan och den lista med generiska nyheter som presenteras är ju inte alls anpassad för mig. Bättre hade varit att bara skicka ut mejl om en vecka förflutit utan att något hittats eller att presentera artiklar som matchade relaterade sökord.

Apropå e-post-prenumerationer som agerar brus så känns Plaxos födelsedagspåminnare lite spammig när det finns flera personer födda på samma dag

[caption id="" align=“alignnone” width=“622” caption=“Rubriker på e-postmeddelanden om kontakter som har födelsedag en viss dag”]

Rubriker på e-postmeddelanden om kontakter som har födelsedag en viss dag

[/caption]

Att samla dessa i ett mejl hade minskat bruset något (fast bara om de fått till en intelligent ärenderad – “Two of your contacts has their birthdays in 7 days” skulle inte vara okej).