Jag har med ungefär ett års förskjutning skrivet en årskrönika över föregående år. Jag har ett hyfsat starkt minne av att jag skrev en krönika för år 2006 men när jag letar nu är den senaste jag hittar över år 2005. Jag trodde att år 2006 åtminstone skulle finnas i en fil på hårddisken, men icke. Så jag kan lika gärna skriva en från scratch nu.
När 2006 börjar jobbar jag fortfarande med ett riktigt slavjobb. Till stor del handlar det om försäkringsbolag, en typ av bolag som inte viker för tvivelaktiga sökmotoroptimeringsmetoder. Som tack för ständigt sena kvällar och ett psykiskt påfrestande jobb så får jag ungefär 4000 kronor efter skatt per månad. Den enda respiten blir när en extraordinär händelse inträffar (bilden från Eniro märkte jag med “copyright Lantmäteriverket”). Jag skriver även om bloggarna i Eniros nyhetssök (även det rebrandat material från externa leverantörer, vilket går att avläsa på urvalet).
När fantasin att skriva tryter försöker jag automatisera skrivandet.
Däremellan blir det några jobbintervjuer då och då (alla i Stockholm, i Östergötland finns inga jobb.) Samtidigt drar fågelinfluensan över världen och når sedan Sverige. Det är nära Östergötland, närmare än den lokala gratistidningen tror.
I slutet av mars får jag erbjudande om en projektanställning och kan äntligen få ett mer normalt liv. (Eftersom lönen utbetalas i efterhand innebär det dock att jag lever än mer knapert under tre månader.) Jag tar en paus i arbetet för att skriva om Eniros nya flygkartor.
Större delen av april ligger bloggen nere efter att ha utsatts för en trackbackattack (lite roligt stuns i det ordet).
I ett inlägg som börjar handla om Telenor går jag nog som längst i att avslöja vem jag är kär i. Mer direkta meddelanden till henne lämnas i rubriker. Att jag sökt jobb på KB avslöjas med en bildillustration i ett annat inlägg. Tydligen är jag inte rätt person när det gäller medier och databaser. Att jag inte fått vikariat på svt.se avslöjades i en frågelåda och rubriken i detta inlägg är ett citat för den motivering jag fick på frågan om varför jag inte fått jobbet som systemutvecklare på SMHI (vars främsta fördel var avståndet hemifrån: bara några hundra meter).
Jag välkomnar försök med mikrobetalningar på bloggar i och med Indiekarma. Det fanns vissa frågetecken och det tog nog aldrig riktig fart. I mitten av oktober 2008 kom meddelandet om att IndieKarma läggs ned.
Min fortsatta jakt på att arkivera frånvaromeddelanden i IM-klienterär ett tecken på att mikrobloggning är en bra idé.
Frågan om etikettsregler i samband med bluetooth har jag fortfarande inte fått bra svar på. Om etikettsregler i samband med ny teknik diskuterades det nyligen i en Jaikutråd.
Ägnar mig åt censur (rubriken syftar på en mössa i som nämns i Hemsöborna). Trots detta får jag senare hot om att få en advokat kastad på mig för att jag inte tagit bort den kommentar vederbörande skrivit själv på det inlägget. Därför lägger jag ner hela bloggen. Inte ett enda inlägg under juni. Det enda inlägget i juli kommer med en förklaring.
Under sommaren hamnar jag sedan i ett arbetslöshetsprojekt för akademiker (trots att jag inte hunnit vara heltidsarbetslös). Som ett led i en uppgift skriver jag ett ansökningsbrev till Expressen, ett brev jag aldrig får någon som helst respons på.
Undrar ibland om jag är den enda som förstått att webben handlar om länkande, utom möjligtvis för filmskribenter.
Kommer du ihåg att jag skrev om Telenor tidigare på året? Jag är inte särskilt nöjd med Telenor och går över till 3. Inviger min nya 3G-telefon (Nokia 6280) med att ta bilder i översvämningens efterverkningar i Valdemarsvik. En översvämning som gjorde att Valdemarsvik återigen kom i det nationella rampljuset under kanske femton sekunder. Två gånger på ett år alltså.
Bloggen fyller 1000 inlägg – eller gör den det? Fler inlägg blir det med mikrobloggande. I och med Twitter finns det en hel annan arena än i awaymeddelandet på ICQ. Men det strular när man försöker uppdatera via SMS.
Är på jobbintervju hos Polar Rose i Malmö och plockar upp premiärnumret av City Malmö/Lund. Första numret av Punkt SE plockas upp på en resa till Stockholm där jag är på jobbintervju hos Eniro. (Någonstans däremellan var jag på intervju hos Tablefinder i Göteborg men då gavs inget premiärnummer av någon gratistidning ut.) Det är ganska klart att jag inte kommer vara i kvar i Östergötland länge till.
Den treveckorsperiod då jag och personen jag suktar efter detta år är lika gamla räknat i hela år slutar samtidigt som jag enligt SJ inte längre är ungdom och samma dag som jag börjar tågpendla. Men det gäller att komma ihåg plånboken innan man ger sig av. Sedan avslöjar jag mina känslor inför en gemensam bekant och strax därefter slutar hon finnas i Gmail-chatten och på ICQ (eller så är det för att jag skrev om hennes arbetsgivares antisökmotortaktik eller helt enkelt för att jag skrev för mycket till henne). Därför blir den hektiska men spännande period med ett nytt jobb och fantastiska kolleger även en liten depp-period.
Fast sedan får jag åter upp ögonen för en annan person och publicerar faksimiler från hennes Lunarstorm-profil. Expressen hör av sig, men inte om min jobbansökan.
Den blivande kollegan Mikael beskrivs (medvetet) nedlåtande som nybliven bloggare, men det dröjer till slutet av året innan jag avslöjar var jag jobbar någonstans. Jag avslöjar också en lördag var betasajten för Eniros nya webbplats ligger. På måndagen har Internetworld en “exklusiv” titt på webbplatsen (den hade då legat helt öppet på beta.eniro.se sedan fredagen).