Livet i januari

· 192 ord · 1 minut(er) att läsa

I söndags skulle jag ha tagit mig från Valdemarsvik till Norrköping men med anledningen av vädret fick jag vackert vänta kvar till måndagmorgonen och fara 22 mil i ett sträck (buss+regionaltåg+pendeltåg, avfärd 5.10 och ankomst 8.20).

Huset jag lämnade hade faktiskt varit betydligt kallare under lördagkvällen än söndagkvällen (6 grader mot 17 grader) och elen försvann aldrig. Däremot var jag tvungen att bege mig ut i blåsten för att justera parabolen så att jag kunde uppdatera mig om väderläget på SVT och inte bara via TV4. Dessutom ville jag inte missa premiäravsnittet av Life on Mars.

I ett pressmeddelande från Länsstyrelsen i Östergötland ikväll kan man läsa:

I Valdemarsvik och Söderköping har problemen förvärrats under dagen och ytterligare ca 2 000 abonnenter har blivit utan telefon.

och tydligen har landshövdingen kommit tillbaka till länet efter sitt något högljudda tacktal å Anna-Carin Olofssons vägnar på Idrottsgalan igår:

Med anledning av stormen har landshövding Björn Eriksson kallat till ett samverkansmöte imorgon på Länsstyrelsen klockan 14.30. Då samlas representanter från el och telebolag, kommuner och berörda myndigheter för att diskutera bland annat gemensam lägesbild och information, samt dra slutsatser för att förbättra krishanteringsarbetet i länet.