Örnkoll

· 233 ord · 2 minut(er) att läsa

Noterat en helt vanlig onsdag före påsk är rubriken på ett inlägg hos Beta Alfa denna dymmelonsdag 2007 och citerar bland annat Karolina Lassbo:

“Det är ganska jobbigt att söka jobb. /…/ Det vore väldigt mycket enklare om de som nu vill anställa mig skickar en ansökan till mig” (Karolina Lassbo)

Jag råkade förra veckan på ett gammalt inlägg där jag erbjöd mina tjänster till en specifik arbetsgivare: Sveriges Radio. Det gick väl inget vidare, jag har fortfarande inte hört av dem.

Inga andra jobb har väl presenterat sig på silverfat genom min blogg (men om ni har något intressant får ni självklart mejla mig). Däremot var det ett uppenbart plus i kanten att jag hade en blogg (och med någorlunda intressant innehåll) när jag fick det jobb jag har nu. Vilket har sina förklaringar. Även om nu denna blogg är en gammal doldis till skillnad mot omtalade, nya bloggar.

Apropå SR lyssnade jag lite på SR Metropol på vägen till jobbet i morse. I Stockholmsmedierna benämns det som en helt ny sorts kanal (SR:s Malmölokala kanal Din gata 100,6 nämns inte) men den känns uppriktigt sagt som en blandning av Radio Stockholm och reklamradio utan reklam. Åtminstone något av egenskaperna fräck, ungdomlig eller smart borde man väl ha kunnat prickat in om man nu skulle uppfylla det man utlovat. Fast det kanske bara är morgonprogrammet som är en besvikelse?

*[SR]:Sveriges Radio