Hemskt mycket hej

· 245 ord · 2 minut(er) att läsa

Idag var jag på Hej! 2007, vilket man kunnat utläsa av tidigare inlägg på denna blogg. Hej! 2007 var ‘an informal sharing session between startups and entrepreneurs in Stockholm and our eager participants’ som arrangerats av ett gäng utbytesstudenter från Singapore som deltar i ett utbytesprogram mellan KTH och National University of Singapore.

Jag skrev ned anteckningar i emacs på min bärbara och insåg efter den första att jag lika gärna kunde posta dem här rakt av. De första har jag gått igenom i efterhand och länkat och kanske gör jag likadant med resten.

  1. [Eric Wahlforss och Alexander Ljung:

Architectures for trust](http://www.moonhouse.se/posts/1187) 2. Henrik Torstensson 3. Andreas Ehn – Spotify 4. Joe Armstrong 5. Björn Jeffery 6. Andy Smith, Jaiku 7. Nikolaj Nyholm, Polar Rose 8. Kristofer Arwin, Testfreaks 9. Johan Staël von Holstein, IQube

Vid tidigare direktbloggande (som vid [Londonbombningarna

2005](http://www.moonhouse.se/posts/754) och Medieteknikdagarna 2005) hann jag med att skriva mer än korta stödord. Denna gång hade jag nog inte ambitionen att skriva för fler än mig själv (något Håkan Kjellerstrand tar upp i sitt senaste blogginlägg om en av hans bekanta som valt att blogga anonymt, det finns paralleller att dra till ståhejet kring Johan Larssons person också).

Jag är imponerad av Lotta som hann skriva text med fullständiga meningar och dessutom sammanhängande. Men så är hon journalist också, och inte ingenjör eller bibliotekarie (två yrkesgrupper som är ofattbart trista om man ska tro detta klipp – se när 2 minuter återstår av klippet).