Hålla sitt eget löfte

· 165 ord · 1 minut(er) att läsa

Med nyåret kommer nyårslöftena. Hur blygsamt löfte man än väljer finns risken för att oförutsedda problem dyker upp redan i början. Mina två löften för året handlar om att göra saker varje dag.

Varje dag ska jag studera kinesiska och varje dag ska jag skriva något på denna blogg. Det behöver nödvändigtvis inte handla om att lära mig mycket kinesiska varje dag eller att skriva långa essäer varje dag utan istället att faktiskt göra åtminstone något varje dag.

Förstås kommer tekniken in och ställer till besvär. Appen (ChineseSkill) som jag valt att börja studierna med lyckades inte ladda ner bilder och ljud för övningarna ikväll. Bloggen som jag i november 2014 konverterade till Jekyll visade sig vara svår att uppdatera eftersom jag behövde uppdatera programbibliotek och kod för att klara av ändringar som inträffat i Jekyll, Ruby och Solr sedan 2014.

Så jag får väl ta att första publiceringen kommer efter midnatt och hitta något annat sätt att plugga kinesiska (åtminstone för den här dagen).